Tutaj powinien być opis

Projekt edukacyjny „ Świeżo, zdrowo, sezonowo – czyli wiem, co jem i potrafię przyrządzić ?”

    W dniu 13.02.2020 klasa Vb przedstawiła prezentację projektu edukacyjnego „ Świeżo, zdrowo, sezonowo – czyli wiem, co jem i potrafię przyrządzić ?” w której wzięli udział nauczyciele i uczniowie klas piątych. Celem projektu było: wzbogacenie wiedzy uczniów o zdrowiu człowieka i właściwym odżywianiu.

   Uczniowie kl. Vb na zajęciach  koła technicznego pracowali nad projektem w grupach i indywidualnie. Na zajęciach warsztatowych dla klas piątych „ Jak prawidłowo odżywiać się, czyli wiem, co jem?” poznali zasady zdrowego odżywiania. Podczas prezentacji uczniowie przedstawili polską kuchnię regionalną, produkty sezonowe, zasady zdrowego żywienia, układania jadłospisu oraz przygotowali kilka  zdrowych posiłków w formie sałatek, surówek, napoi oraz pieczywa.  Na koniec prezentacji nastąpiła degustacja posiłków przez zaproszonych gości i wykonawców projektu.

Autorkami projektu były: p. Iwona Paterska i p. Halina Masłowska.